Code Beyond takmičenje po drugi put u Beogradu

POSTED ON 31. MARCH 2017. BY CODEBEYOND


Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd organizuje Code Beyond, programersko takmičenje sa akcentom na agilnim metodama razvoja softvera. Učesnici takmičenja će imati priliku da kroz rešavanje realnog programerskog problema, uz podršku mentora, inženjera softvera kompanije Centili, pokažu svoju inovativnost stvarajući konkurentno softversko rešenje.

Takmičarski izazov se sastoji od jednog glavnog i dva dodatna problema. Konačno rešenje, tzv. demo app, podrazumeva implementaciju rešenja glavnog problema i implementaciju rešenja dva dodatna problema u vidu dodatnih komponenti. Proces takmičenja obuhvata dva dana rada od kuće i jedan dan rada u Startit centru. Takmičarima će u svakom trenutku biti dostupni mentori sa kojima će moći da se konsultuju u vezi sa temom, zadacima i izazovima na koje će nailaziti tokom takmičenja.

Jedan od ključnih ciljeva Code Beyond takmičenja je i stvaranje kontakata među mladim programerima. Umrežavanje najboljih među njima možda vodi i nekim idejama o pokretanju zajedničkog biznisa. Potajno se nadamo da će naše takmičenje u budućnosti rezultovati nekom novom uspešnom IT kompanijom.— Stefan Vukomanović, glavni organizator.

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg takmičenja, kompanija Centili, pobedničkom timu nudi plaćenu stručnu praksu i mogućnost stalnog zaposlenja. U okviru takmičenja će se održati interaktivne tribine o inovacijama u IT svetu, kao i trening prezentacionih veština za takmičare.

Projekat je podržao Startit centar Beograd, u kome se održava svečano otvaranje takmičenja i dan za rad sa mentorima.

Za učešće se mogu prijaviti timovi od 3 do 4 člana, kao i pojedinci (od pojedinačnih prijava će naknadno biti sastavljeni timovi). Prijave za Code Beyondtakmičenje su otvorene do 2. aprila putem prijavne forme.

vest1